RSS
archiv revue
Tipy na dárek pro babičku a dědečka
Věnujte svým rodičům a prarodičům pěkný dárek pod stromeček.
DOčteNO- Zablokovat, vymazat a jedeme dál
Každý týden tady pro vás máme Dobré čtení na obzoru. V krátkém videu se o knize něco dozvíte a třeba vám pomůže při rozhodování, zdali si knihu koupit.
Recenze: Vánoční kniha nápadů
Zvyky a tradice nemusí být zásadně nudné a stereotypní. Buďte originální a nechte se inspirovat. Vytvořte si vlastní vánoční výzdobu přesně podle vašeho stylu.
Recenze: Peklo zachráněných
Kniha o holokaustu, jaká tu ještě nebyla!
Workshop Adventní věnec 26. 11. 2022 v Ostravě
Srdečně vás zveme na kreativní workshop, kde společně vytvoříme stolní adventní věnec z přírodních materiálů.
Recenze: Tři sestry
„Každý, koho zasáhly válka, věznění nebo útisk, reagoval jinak, a ten, kdo to nezažil, nemůže vědět, jak by se sám v takové situaci zachoval. Nikdo z nás to prostě neví předem.“
Sylva Lauerová: „Co se týče práce nebo učení, jsem stále stejný blázen.“
Extravagantní spisovatelka, jejímž domovem je nejen rodné Brno, ale také Seychelské ostrovy, se do povědomí čtenářů zapsala především díky erotickému románu Hračka. Její literární tvorba je však multižánrová. Kromě milostných románů píše také thrillery či poezii. Po tříleté odmlce posílá Sylva Lauerová na pulty knihkupectví dvě novinky: básnickou sbírku Klóketen a román s detektivními prvky Hodina zmijí.
Soutěž o 3 výtisky knihy Emilka
Soutěžíme o debutový román české autorky Ivany Fajnorové. Kniha Emilka čeká na 3 výherce.
Prémiový obsah
číst více
Knižní novinky - listopad 2022
Podzimní listopadové novinky jsou hodně lákavé. Vychází několik očekávaných knih českých i zahraničních autorů.
Hanka Zemanová: „Příroda má všechno skvěle vymyšlené, stačí se rozpomenout a znovu se na tuhle moudrost napojit."
Vystudovala pedagogickou fakultu, ale děti ve škole neučí. Přesto se stala učitelkou. Už více než dvacet let nabízí lidem rady a inspiraci, jak žít a jíst zdravěji a přirozeněji. Je autorkou několika knižních bestsellerů a její dosud nejobsáhlejší a zároveň nejkrásnější knihou je Rytmus roku s Hankou Zemanovou, která získala 2. místo v kategorii Cena čtenářů v soutěži Český bestseller 2021.
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.

Nejnovější články

Není snadné vybrat z nepřeberného množství knih, které každý měsíc vycházejí, ty nejlepší. A ne každému se líbí to samé. My jsme se opět snažili vytipovat novinky, které by mohly zaujmout co nejvíce čtenářů.
Vyhrajte thriller, který je osvěžujícím způsobem jiný. Děj se odehrává během několika hodin a má několik paralelních dějových linií. Zajímavé exkurzy do tématu mimické rezonance jsou důmyslně zakomponovány do děje a nijak neubírají příběhu na napětí.
Prémiový obsah
číst více
Druhá kniha nebývale uchopeného cestopisu slovenské sinologičky Dominiky Sakmárové mě opět položila na lopatky, v tom nejlepším slova smyslu.