RSS
archiv revue
O čem se mluví aneb Letem knihomolským světem
Jaké události tento měsíc hýbou světem knihomolů a na co se můžeme v září těšit?
Recenze: Lhář
Peter Caine je úspěšný advokát. Bez skrupulí obhajuje vrahy, pedofily a násilníky. Je zvyklý vyhrávat soudní pře, topí se v penězích a obklopují ho atraktivní ženy. Problém nastane, když je zavražděná jeho bývalá milenka. Ta, která znala jeho největší tajemství.
Využijte jedinečnou slevu na knihy Agathy Christie a její životopisy
Agatha Christie se stále těší velké popularitě. 15. září uplyne 130 let od jejího narození. Stavte se u nás pro její díla, uděláme vám radost příjemnější cenou.
V říjnu vyjde Sirotčinec slečny Peregrinové – Ptačí sněm
Jsou tu další dobrodružství Jacoba a jeho podivných přátel. Ptačí sněm vás nadchne, protože tato kniha má všechno, co máte v knihách Ransoma Riggse rádi, včetně krásných vintage fotografií.
Recenze: Drak spí
Líbivá příroda, hrstka starousedlíků a pár naplavenin z Prahy. Těžce pracující lidé, nevraživost a temná tajemství, která měla zůstat navždy pohřbená. Takové jsou jižní Čechy v podání známé české spisovatelky Michaely Klevisové.
Cílem projektu V lavici je modernizovat české školství
Projekt V lavici vznikl v roce 2016 . Od tohoto roku začal vývoj multimediálního prostředí pro pedagogy a žáky, které slouží k výuce na interaktivních tabulích, tabletech a dalších mobilních zařízeních. Postupně se myšlenka rozšířila o další oblasti a v roce 2019 vznikla společnost. V lavici s. r. o., která pomáhá pedagogům, žákům i jejich rodičům. V současné době má společnost aktuální nabídku vzdělávacích webinářů a kurzů DVPP pro pedagogické pracovníky, dále provozuje vydavatelství, které pravidelně vydává nové pracovní sešity či didaktické pomůcky, a poradenství, které se zabývá logopedií, psychologií nebo speciální pedagogikou. Za projektem stojí PhDr. Martin Staněk a Bc. Ilona Větrovská, kteří pracují ve školství už nějakou dobu a představí celou svou myšlenku v následujícím rozhovoru.
Recenze: Ciao bella
Velká hromada strachů a fobií. Strach z davu, hluku, jízdy po dálnici, strach z nemocí nebo odloučení. Když tím vším trpí jedna jediná osoba, je čelit životu se vztyčenou hlavou přetěžkým úkolem. Platí však, že všechno jde vždy mnohem lépe s humorem.
Recenze: Osmý smrtelný hřích
Nora přežila pád ze sedmého patra a nyní je autorkou motivačních knih. Je úspěšná, atraktivní a bohatá. Má spokojenou rodinu a manžel jí splní každé přání. Zlom nastane, když se do ulice nastěhuje nová sousedka. Na povrch vyplouvají temná tajemství a Nora má pocit, že začíná šílet.
Recenze: Město žen
Píše se rok 1943. Muži jsou ve válce nebo mrtví a Berlín se stává městem žen. Ty dosud poslušně plnily rozkazy a žily tak, aby byl Vůdce spokojený. Jenomže přivírat oči nad zlem nejde donekonečna. A tak ženy vezmou osud do svých rukou. „Město žen“ je poutavý příběh o obyčejných lidech v neobyčejné době.
Recenze: Betonová blondýna
Číst Connellyho je literární požitek par excellence!
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.

Nejnovější články

Co nového napsali mistři napětí? Přinášíme rovnou 10 důvodů, proč si najít chvíli a ponořit se do světa napětí.
Loni na podzim vydalo nakladatelství Kniha Zlín další zářez plodné britské autorky Helen Fieldsové, konkrétně samostatný román Poslední na řadě. Temný thriller z mýty opředeného skotského ostrova vás jednoduše chytne a nepustí!
Svátek všech maminek klepe na dveře! Obdarujte ji nezapomenutelným zážitkem s naší speciální kávovou edicí. Přidejte k tomu knihu plnou dobrodružství nebo romantiky a nezapomeňte využít slevový kód MAMINKA. Několikanásobná radost je zaručena!