RSS
archiv revue
Podzimní Knihománie slibuje dávku bezva čtení S DÁRKEM
Letošní nabídka každoroční kampaně je našlapaná.
Tipy na dárky pro muže
Pokud si lámete hlavu nad dárky, máme tady pro vás pár tipů na knižní i neknižní dárky pod stromeček.
„Nejhorší bylo nekonečné čekání, zda podezřelý dorazí,“ říká bývalý vyšetřovatel Vladimír Dzuro
Dá se zvyknout na válku? Co dokážou „fake news“? Jak se dělá komiks podle krvavé skutečnosti? S autory Vladimírem Dzuro, Janem Kužníkem, Zdeňkem Ležákem a ilustrátorem Jakubem Duškem jsme si povídali o komiksu „Démoni balkánské války“.
Načerpejte energii ze stromů a vyhrajte jeden z balíčků
20. 10. slaví svůj svátek nenahraditelní producenti kyslíku – stromy. Literatura nabízí přehršel možností, jak se o nich dozvědět více. A informace můžeme čerpat nejen z knih – pro menší děti jsou užitečným základem třeba pexesa.
Soutěž o 3 výtisky knihy Třešňovou alejí
Soutěžíme o knihu české autorky Evy Tvrdé, která beletristickou formou zachycuje národnostní a politická specifika opavského Slezska. Příběh začíná před druhou světovou válkou a končí na konci 20. století. Kniha Třešňovou alejí čeká na 3 výherce.
Prémiový obsah
číst více
Recenze: Mengele - Odhalení Anděla smrti
Mengele, jak ho neznáme – přelomový životopis válečného zločince z pera Davida G. Marwella je literární senzací!
Recenze: Nedráždi bráchu bosou nohou
Co si budeme nalhávat, odtrhnout děti od tabletů, mobilů a televizorů je mnohdy úkol hodný „superrodiče“. Navrhnout jim, že si půjdete společně číst se často neobejde bez převrácení očí v sloup, že se jim nechce. Ale navrhnout jim, že si půjdete číst o dvou bráších, kteří spadli do záchodu a proplouvají odpadními trubkami, to je jiná!
Knižní novinky pro děti a mládež - říjen 2022
Vánoce už skoro klepou na dveře a kniha jako dárek pod stromečkem (nebo i na Halloween) potěší každé dítě. Vyberte si z říjnových novinek.
Recenze: Sudetský dům
Velmi nadaný mladý český spisovatel, jehož láska k historii je v jeho románech jednoznačně čitelná. Autorovy knihy jsou do jedné opravdovými mistrovskými kousky.
Lucie Macháčková: „Nebojím se ničeho. Je pro mě důležité být autentická a upřímná."
Populární stand-up komička Lucie Macháčková líčí ve své knize s humorem a nadsázkou milostné trapasy a karamboly. Na některé jsme se zeptali v rozhovoru, zbytek čeká na čtenáře v Historkách z Tinderu.
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.

Nejnovější články

Co nového napsali mistři napětí? Přinášíme rovnou 10 důvodů, proč si najít chvíli a ponořit se do světa napětí.
Loni na podzim vydalo nakladatelství Kniha Zlín další zářez plodné britské autorky Helen Fieldsové, konkrétně samostatný román Poslední na řadě. Temný thriller z mýty opředeného skotského ostrova vás jednoduše chytne a nepustí!
Svátek všech maminek klepe na dveře! Obdarujte ji nezapomenutelným zážitkem s naší speciální kávovou edicí. Přidejte k tomu knihu plnou dobrodružství nebo romantiky a nezapomeňte využít slevový kód MAMINKA. Několikanásobná radost je zaručena!