RSS
archiv revue
Recenze: Zkáza ostrova Sachalin
Svět po jaderné válce – ruský autor přichází s temnou, ale naprosto realistickou vizí
Recenze: Moje ptačí knížka
Moje ptačí knížka, kterou připravilo nakladatelství Kazda, má být nejspíš prvním seznámením malého čtenáře se světem našich nejběžnějších opeřenců. Knihu autorsky vytvořila Svenja Ersten, ilustrovala ji Jana Walczyk.
Šaty, noty, boty - Dagmar Pecková
Někdy je blond, jindy bruneta, někdy noblesní dáma, jindy rozpustilá studentka. Na otázku, jestli se cítí víc Češkou nebo Němkou odpovídá, že je především Evropanka. Je to operní pěvkyně s nádherným hlasem, ale jaká je jinak?
Knižní novinky - červen 2021
Blíží se prázdniny a je čas udělat si knižní zásoby na léto. Máte co číst? Pojďte se s námi probrat červnovými knižními novinkami!
Jako Indiana Jones
Únikové hry si mezi českými hráči získaly obrovskou oblibu. Důkazem je nepřeberné množství lákavých témat, ze kterých si můžete vybrat. Nejlepší na nich je to, že vás zavedou do tajemných a dnešní realitě vzdálených světů, kde vás čekají dobrodružné úkoly. Jak fungují únikové příběhy zašifrované do knížky?
Recenze: Rododendron
Rododendron je emočně velmi vypjatý příběh odehrávající se v Československu za totalitního režimu, ve kterém Vlaďka na základě vyslovených lží, neutuchající nenávisti a bezpočtu intrik panujících ve vlastní rodině přijde o svou dvouletou dcerku Drahušku
Alexander Stainforth: „Nejdůležitější je, aby příběh bavil mě i čtenáře.“
Alexander Stainforth dosud napsal a vydal přes dvacet knih. Čerstvou novinkou je jeho historická romance Falešná společnice. Více nám o knize prozradil v následujícím rozhovoru.
Soutěž o 3 výtisky knihy Volavka
Pojďte si zasoutěžit o knihu Volavka. Je to román plný lásky, úsměvu a dynamiky, román o tom, že každý z nás ukrývá nějaké tajemství...
Prémiový obsah
číst více
Překvapivé dědictví – román ze skotské vysočiny
Přečtěte si příběh o tom, že druhé šance mají smysl a o tom, že láska si vždycky najde svou cestu.
Rozhovor s Julií Caplinovou, autorkou série Romantické útěky
Navštivte úžasná místa, vychutnejte si dobré jídlo, romantická zákoutí a okamžiky, které mění životy. Julie Caplinová posílá své hrdinky do světových metropolí, kde najdou nejen lásku, ale především samy sebe. S autorkou bestsellerové série Romantické útěky jsme si povídali nejen o její poslední knize Čajovna v Tokiu, ale i o inspiraci či vášni pro cestování a vaření.
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.

Nejnovější články

Není snadné vybrat z nepřeberného množství knih, které každý měsíc vycházejí, ty nejlepší. A ne každému se líbí to samé. My jsme se opět snažili vytipovat novinky, které by mohly zaujmout co nejvíce čtenářů.
Vyhrajte thriller, který je osvěžujícím způsobem jiný. Děj se odehrává během několika hodin a má několik paralelních dějových linií. Zajímavé exkurzy do tématu mimické rezonance jsou důmyslně zakomponovány do děje a nijak neubírají příběhu na napětí.
Prémiový obsah
číst více
Druhá kniha nebývale uchopeného cestopisu slovenské sinologičky Dominiky Sakmárové mě opět položila na lopatky, v tom nejlepším slova smyslu.