RSS
archiv revue
Beseda: Richard Konkolski - Galapágy Začarované ostrovy
V druhé polovině května se v Domě knihy uskutečnil křest a autogramiáda knihy Galapágy - Začarované ostrovy. Autorem je mořeplavec, který jako první Čechoslovák obeplul sám svět. Je také držitelem mnoha světových rekordů, například za nejdelší trasu během 24hodinové sólo plavby na malé jednotrupé lodi, kdy urazil úctyhodných 247 mil.
Soutěž o 3 výtisky knihy Bytosti přírody a léčení Země
Zajímáte se o přírodní bytosti? Ne každý je může vidět a hovořit s nimi. Tento dar má auotrka knihy Bytosti přírody a léčení Země, o kterou si můžete zasoutěžit.
Beseda s Ditou Krausovou ke knize Odložený život
Pražská rodačka Dita Krausová prošla Terezínem, Osvětimí i koncentračním táborem Bergen-Belsen a žádný z těchto otřesných zážitků ji nezlomil. Její životní příběh dokonce inspiroval vznik knihy Osvětimská knihovnice! V Praze na Světě knihy představila svou autobiografii Odložený život .
Recenze: Hlas kukačky
Hlas kukačky je generačním románem podle skutečných událostí.
Recenze: Osvětimská ukolébavka
O koncentračních táborech a Osvětimi samotné jsem přečetla již spousty knih. Mnohé z nich ve mně zanechaly nesmazatelnou stopu pro své nepochopitelné obsahy. Málokdo si dnes umí přestavit muka, která lidé během světové války zažívali, a strádání lidí, konkrétně v osvětimském táboře, pro mě zůstane tématem nikdy nepolapitelným. Jak jen dokázali najít vůli v té hrůze žít, přežít ji a žít dál i po válce s nepřestavitelnou bolestí na duši?
Recenze: Smrt v recepci
Hradice u Brna jsou mírumilovné městečko, které se pyšní pouze strojírenským podnikem na výrobu součástek do automobilů. K údivu a zděšení všech místních tu dojde k několika brutálním vraždám. Autorka vytvořila svérázný hororový thriller amerického typu a zároveň nezapomněla na to, že k detektivkám neodmyslitelně patří i legrace.
Návrat do starých časů
Svítit petrolejkou, péct chleba a buchty, chovat králíky nebo pěstovat česnek v zahrádce – to je jenom několik činností, které kdysi patřily ke každodennímu životu. Ovšem s nástupem dnešní doby a rychlého životního tempa se proměnily spíš ve zpestření prohlídky skanzenů. S knihou Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli podle oblíbeného televizního pořadu máte jedinečnou možnost je znovuobjevit.
Zero waste jako hobby
Řekněme si to bez obalu: neplnit každodenně koš odpadem dá hodně práce a vyžaduje velké odhodlání. Pokud se vám to ale povede, budete mít perfektní pocit. Knižní novinka Barbory Tlusté, propagátorky veganství, raw stravy, přírodní kosmetiky a ohleduplnosti vůči životnímu prostředí, je vůbec první českou knihou o životním stylu zero waste.
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.

Nejnovější články

Co nového napsali mistři napětí? Přinášíme rovnou 10 důvodů, proč si najít chvíli a ponořit se do světa napětí.
Loni na podzim vydalo nakladatelství Kniha Zlín další zářez plodné britské autorky Helen Fieldsové, konkrétně samostatný román Poslední na řadě. Temný thriller z mýty opředeného skotského ostrova vás jednoduše chytne a nepustí!
Svátek všech maminek klepe na dveře! Obdarujte ji nezapomenutelným zážitkem s naší speciální kávovou edicí. Přidejte k tomu knihu plnou dobrodružství nebo romantiky a nezapomeňte využít slevový kód MAMINKA. Několikanásobná radost je zaručena!