Novinka Blanky Malé: humorná i pikantní – mimořádně se slevou 25 %

RSS
archiv revue
Hanka Kynychová vydala diář
V pondělí 8. listopadu se v Domě knihy konala beseda a autogramiáda instruktorky aerobiku, trenérky fitness, moderátorky a zakladatelky Nadačního fondu Hanky Kynychové. V současnosti vede také svoje vlastní fitcentrum, kde denně cvičí a funguje jako osobní trenér. Je autorkou obsáhlé edice DVD a knih o cvičení a zdravém životním stylu.
Josef Habas Urban: Chcete-li pochopit psy, musíte být jako oni
Bývalý reprezentant ve sjezdu na divoké vodě je autorem známých románů Habermannův mlýn, Čas, kdy muži sestupují na zem, 7 dní hříchů. Velkými počiny jsou také dokumentární filmy a dramata Závěť, Habermannův mlýn, Ztracené klíče od domova nebo film Na vlastní nebezpečí. Josef Urban je ale především velkým bojovníkem za práva zvířat. A právě tomuto tématu se věnuje kniha Zloděj psů.
Miloš Zapletal: Možná se stanu opravdovým spisovatelem
Vyšly dvě knihy Miloše Zapletala - Nesmrtelní a Báchorky blanického rytíře. I když se zatím autor necítí být spisovatelem, v psaní hodlá pokračovat a možná se od něj jednou dočkáme i románu.
To, že jste dosud nenašli svůj talent, neznamená, že žádný nemáte!

Spousta lidí si dnes zakládá hlavně na tom, aby dobře vypadali, tady však najdete stovku příběhů chlapců a mužů z celého světa, a to z doby minulé i současné, kteří vás mohou inspirovat v tom, že opravdu každý může být něčím výjimečný. Stačí jen dělat věci pořádně a naplno. Je jedno, jestli jde o vědu, kulturu, hudbu, výtvarné umění, literaturu, film, sport, vynálezy nebo pomoc druhým či přírodě.


Výjimeční muži, které znáte

Přehlídka výjimečných mužů je opravdu pestrá. Někteří jsou známí po celém světě, jiní skoro vůbec. Mezi ty současné, celosvětově proslulé patří například herec Daniel Radcliffe, kuchař Jamie Oliver, spisovatel John Green, zakladatel Microsoftu Bill Gates, módní návrhář Ralph Lauren, tanečník Sergej Polunin, fotbalista Lionel Messi, režisér Steven Spielberg nebo přírodovědec David Attenborough nebo třeba čínský výtvarník a performer Aj Wej-Wej. V minulosti se můžete inspirovat třeba Konfuciem, Galileem Galileim, přírodovědcem Carlem Linném, básníkem Arthurem Rimbaudem nebo jeruzalémskýmkrálem Balduinem IV. 

A teď ti, o kterých jste asi neslyšeli

Je tu spousta příběhů těch, které neznáte a o kterých jste nikdy neslyšeli, ale jejich činy se staly nesmrtelnými nebo minimálně inspirujícími. Jsou hodní obdivu ať už pro svou odvahu, chrabré srdce nebo zásluhy o ochranu slabších.

Achmat Hassiem
Přišel o nohu, ale dokázal překonat všechno zlé a nakonec zvítězil na paralympiádě. Dává tak naději podobně postiženým, že mohou zase najít smysl života.

Alan Turing
Jeho jméno mnohým možná nic neřekne, ale díky němu byl zachráněn bezpočet lidských životů. Tento geniální Brit dokázal rozluštit šifru kódovacího stroje Enigma, který používali Němci za druhé světové války.

Boyan Slat
V šestnácti letech se rozhodl bojovat proti znečištění oceánů a vynalezl nový typ čističe, který pluje po hladině a zachytává plasty z vody. Jeho organizace Ocean Cleanup zredukuje do deseti let tichomořskou odpadkovou skvrnu, která je dnes dvakrát větší než USA, na polovinu!

Christian McPhilamy
Tento chlapec se pyšnil obdivuhodnou hřívou vlasů, které si i přesto, že se mu kvůli nim posmívali, nechal dorůst až do pasu, aby je po ostříhání mohl darovat na výrobu paruky pro děti nemocné rakovinou.

Dynamo
Kouzelníka s tímto jménem šikanovali ve škole a on se cítil velmi zranitelný. Dědeček ho pak naučil kouzelnické triky, a dal mu tak nový smysl života. Dynamo teď dokáže levitovat, chodit po vodě a spoustu dalších věcí, které umí jen několik málo lidí na světě.

Jaylen Arnold
Trpí Tourettovým syndromem, což je onemocnění, které se projevuje nekontrolovatelnými tiky – záškuby těla nebo vydáváním nesmyslných zvuků. Kvůli šikaně se rozhodl proti nemoci bojovat mimo jiné tím, že navštěvuje školy a promlouvá k tisícům dětí o tom, že nejsou se svými problémy samy. Od princů Williama a Harryho za to obdržel cenu princezny Diany, která synům vždy vštěpovala, jakou hodnotu má konání dobra, „když se nikdo nedívá“.

Ať už jde o chlapce a muže z doby minulé anebo současné, všechny jejich příběhy jsou nesmírně inspirativní. Ukazují totiž, že člověk nemusí být zrovna superhrdinou, aby dokázal být vzorem pro ostatní a učinit svět lepším!

 

UKONČENO - Knihy za 1 Kč od nakladatelství JOTA
Ve věrnostním programu máte právě teď možnost vybrat si jednu z knih od nakladatelství JOTA za 1 Kč jako odměnu za nákup.
Soutěž o 3 výtisky knihy Couchsurfing v Rusku
Pojďte si zasoutěžit o knihu, která vám ukáže zemi, v níž se za strohou fasádou skrývá nekonečná srdečnost.
Ladislav Špaček: Nic se nevyrovná tištěné knize
Rokovy výlety do historie je název nové knihy Ladislava Špačka. Je to etiketa určená školákům a zajímavým způsobem se v ní prolíná minulost a současnost.
Dva thrillery, bez kterých nemůžete být!
Máme pro vás dva tipy na úžasné thrillery letošního podzimu. Co vás chytne a už nepustí? Co vám připraví bezesnou noc, protože to budete muset dočíst?
Změna - KNIHCENTRUM.POINT
Vážení zákazníci, chtěli bychom vás informovat o změně při zvolení vyzvednutí objednávky přes KNIHCENTRUM.POINT.
Do hlubin duše Jindřicha Plachty se vydejte s Pavlem Taussigem
V úterý 30. října se v Domě knihy konala beseda s Pavlem Taussigem k jeho nové knize Jindřich Plachta.
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.

Nejnovější články

Co nového napsali mistři napětí? Přinášíme rovnou 10 důvodů, proč si najít chvíli a ponořit se do světa napětí.
Loni na podzim vydalo nakladatelství Kniha Zlín další zářez plodné britské autorky Helen Fieldsové, konkrétně samostatný román Poslední na řadě. Temný thriller z mýty opředeného skotského ostrova vás jednoduše chytne a nepustí!
Svátek všech maminek klepe na dveře! Obdarujte ji nezapomenutelným zážitkem s naší speciální kávovou edicí. Přidejte k tomu knihu plnou dobrodružství nebo romantiky a nezapomeňte využít slevový kód MAMINKA. Několikanásobná radost je zaručena!