Vytvořte si sladkou domácí pohodu podle soutěže Peče celá země

archiv revue
Češi nejsou jen zruční kutilové, také z nich mohou být famózní cukráři. O tom jsme se mohli přesvědčit v televizní soutěži Peče celá země. I když se jí účastnili amatéři a úkoly nebyly právě jednoduché, někteří předvedli, že by se cukrářským řemeslem mohli klidně živit. Aby také delikatesy ve vašem podání zabodovaly u hostů, vznikla kniha nejlepších receptů, „fíglů“, a rad od porotců i účastníků oblíbeného pořadu.

Vyberte si svoji osobní specialitu

Nápadité kombinace chutí a neodolatelný vzhled dělají z obyčejných dezertů mistrovská díla. Nebojte se vyzkoušet i složitější postupy, všechno je pouze o zkušenostech a praxi. Když budete znát všechny důležité rady, dílo se zcela určitě povede. Těšit se můžete na variace bábovek a štrúdlů, dorty na mnoho způsobů, věže ze sušenek, linecké a chodské koláče, nejrůznější řezy, rolády, ale také buchty a slané pečivo aranžované v pečených koších. Už se vám sbíhají sliny? Až si prohlédnete fotografie lahodných dezertů v téhle knížce, nebudete vědět, který vyzkoušet dřív.

Porotci soutěže Josef Maršálek a Mirka van Gils Slavíková jsou cukráři světového formátu, kteří se podíleli na fascinujících projektech a tvořili celé kompozice dezertů pro významné osobnosti. Jejich úkolem v pořadu nebylo jen hodnotit, ale také být mentory – vést soutěžící k tomu, aby divákům předvedli to nejlepší ze svého umění. Recepty, které sklidily úspěch, najdete na stránkách knihy Peče celá země. Čekají na vás také exkluzivní speciality od porotců a nechybí ani rady a tipy, jak správně péct.

Co se doma naučíš, později jako když najdeš

Česká obdoba cukrářsko-pekařské soutěže vznikla podle show The Great British Bake Off, jejíž tvůrce inspirovaly přehlídky domácího pečení na venkovských slavnostech. Nápad si získal světovou popularitu a ve Velké Británii a Irsku díky němu dokonce stoupl všeobecný zájem o pečení. Některé účastníky vedl úspěch z pořadu k rozjezdu vlastní kariéry v gastronomii.

V českých domácnostech je zvykem předávat umění poctivého pečení z generace na generaci. Jeho tajemství spočívá především v použití kvalitních základních ingrediencí. K nim můžete přispět i vy nějakou vlastní přísadou, ať už lokální, sezónní či exotickou. Uchovat si rodinný recept na dezert, který uchvátí každou návštěvu, se rovná malému pokladu. To si uvědomují i porotci. Přestože sami pracovali v cizině, nikdy nezapomněli na to, odkud získali úplné základy a vášeň pro cukrářské řemeslo. 

Ale i do všeho tradičního se dají s vynalézavostí vnést prvky modernity, což se týká především zdobení. V dezertech, které v knize uvidíte, se spojují vůně a chutě z různých krajů naší země. Po vizuální stránce jsou stylově vyladěné, aby vypadaly doslova k nakousnutí. Odhoďte tedy obavy, dejte se do pečení a připravte sobě i ostatním malé překvapení. Je známo, že láska prochází žaludkem a u dezertů to platí obzvlášť!

Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.
Související produkty
Čeština

Peče celá země

4.8 6
399 327
IHNED odesíláme
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte jej s přáteli.

Nejnovější články

Není snadné vybrat z nepřeberného množství knih, které každý měsíc vycházejí, ty nejlepší. A ne každému se líbí to samé. My jsme se opět snažili vytipovat novinky, které by mohly zaujmout co nejvíce čtenářů.
Vyhrajte thriller, který je osvěžujícím způsobem jiný. Děj se odehrává během několika hodin a má několik paralelních dějových linií. Zajímavé exkurzy do tématu mimické rezonance jsou důmyslně zakomponovány do děje a nijak neubírají příběhu na napětí.
Prémiový obsah
číst více
Druhá kniha nebývale uchopeného cestopisu slovenské sinologičky Dominiky Sakmárové mě opět položila na lopatky, v tom nejlepším slova smyslu.