Rakovina tlustého střeva a konečníku

Brožovaná bez přebalu lesklá
EAN:9788020424747
Značka: Mladá fronta

Toto zboží již není možné objednat. Zboží bohužel nelze dodat, je úplně vyprodáno také u nakladatele. Nastavte si Hlídacího psa, abyste byli informování o případné změně.

Dostupnost: Vyprodáno
45 Kč
37 Kč
45 Kč
37 Kč
Anotace
Rakovina tlustého střeva (kolon) a konečníku (rektum) má mnoho společného, což vystihuje i společný název kolorektální karcinom (KRK).

Příčinou je špatný životní styl, vrozená náchylnost či kombinace obou faktorů, kvůli nimž se mohou buňky střevní sliznice začít chovat "nenormálně", rychle a nekontrolovatelně růst, až se vše "zvrhne" ve zhoubné bujení. U nás i celosvětově patří KRK mezi nejčastější nádorová onemocnění. Děje se tak navzdory velké "výhodě" tohoto onemocnění, které se vyvíjí dlouhodobě (až 10 let), a proto lze při dobře prováděné prevenci přijít již na přednádorová stadia (tzv. polypy - výrůstky střevní sliznice), jež můžeme jednoduše (endoskopicky, tedy bez operace) odstranit. Zabráníme tak dalšímu růstu a nádor vlastně ani nevznikne. Určitou nevýhodou však může být fakt, že se jedná o střeva, konečník a stolici, což jsou bohužel oblasti, jež mohou některým lidem znít nepříjemně až odpudivě.

Přesto však stojí za to překonat ostych a stud a jednou za čas podstoupit preventivní vyšetření (testy na okultní krvácení nebo přímo primární screeningovou kolonoskopii), zvláště pokud jste dosáhli 50 let věku. Může vám zachránit život, zabránit vzniku nádoru, a tedy i náročné chirurgické a onkologické léčbě.

Informace o sortimentu
Druh sortimentu Kniha
Autor MUDr. Jaroslava Barkmanová, Přemysl Frič, MUDr. Štěpán Suchánek
Značka Mladá fronta
V prodeji od 20.08.2012
Pořadí vydání 1. vydání
Rozměry 11.0 x 16.5 x 0.5 cm
Hmotnost 0.04 kg
Vazba Brožovaná bez přebalu lesklá
Počet stran 36
Edice Lékař a pacient
ISBN 978-80-204-2474-7
EAN 9788020424747
Interní kód 0131794
Produktový manažer Lena Linda Knop-Kostková (lena.knop-kostkova@knihcentrum.cz)
Ceny dopravy